Eker | Kurumsal | Kişisel Verilerin Korunması,

GİZLİLİK POLİTİKASI


İşbu Gizlilik Politikası ("Gizlilik Politikası") ile, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") kapsamındaki aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş. ("Eker") olarak, http://www.eker.com.tr adresli internet sitesinin (bundan sonra "Site" olarak da anılacaktır) işletilmesi sırasında siz site ziyaretçilerinin Site aracılığıyla toplanan verilerini ve bu verileri nasıl kullandığımızı açıklamak amaçlanmaktadır.

İşbu Gizlilik Politikası, münhasıran kişisel verilere ilişkin olup, kişisel veri olarak addedilmeyen veriler işbu politika kapsamına girmemektedir.

1. GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ

Siteyi her kullanışınızda o an yürürlükte olan Gizlilik Politikasına tabi olacaksınız ve Siteyi her ziyaretinizde koşulları kabul ettiğinizden emin olmak için bu metni gözden geçirmelisiniz. Eker, işbu Gizlilik Politikasında zaman zaman değişiklik yapabilir. Güncel Gizlilik Politikası, Site'de yayımlandığı an itibariyle geçerli olacaktır.

Bu Gizlilik Politikasına ilişkin sorularınız veya burada ele alınmayan sorunlarınız olması durumunda lütfen işbu Gizlilik Politikası'nda yer alan iletişim kanalları aracılığıyla Eker ile iletişime geçiniz.

2. KİŞİSEL VERİLERİNİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2.1. Veri Sorumlusunun Kimliği

İşbu Aydınlatma Metni'nde belirtilen kanallar vasıtasıyla edinilen Kişisel Verileriniz bakımından Veri Sorumlusu Bursa Ticaret Sicili nezdinde 18464 sicil numarası ile kayıtlı, 0327003850717441 Mersis numaralı, şirket merkezi Odunluk Mahallesi Erdoğan Binyücel Caddesi No: 13/A Nilüfer, Bursa adresinde bulunan Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'dir.

2.2. Kişisel Verilerin Toplanması, Hukuki Sebepler ve İşlenme Amaçları

Eker, yürütmekte olduğu tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili mevzuatta aranan tüm yükümlüklere uygun olarak hareket etmekte ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde barındırılması ve kişisel verilerinizin hukuka aykırı biçimde kullanılmasının önlenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Site'de yürütülen faaliyetler kapsamında Kişisel verileriniz Eker tarafından Site'de yer alan ve Eker ile iletişime geçmenize ve görüş, öneri ve şikayetlerinizi iletmenize yarayan "İletişim Formu" aracılığıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik şekilde toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz, Site'nin ziyareti, Site'de sunulan hizmetlerden faydalanabilmeniz, Site aracılığıyla bize ulaştırdığınız görüş ve önerileriniz ile ürünlerimize / hizmetlerimize yönelik soru ve cevaplarınızın takibi ve gerekli yönlendirmelerin ve geri bildirimlerin yapılması, sistem yönetimi, sorunların belirlenmesi ve Site'nin geliştirilmesi, resmi makamların taleplerine ya da iletişim konularına cevap verilmesi amacıyla işbu Gizlilik Politikası uyarınca işlenebilecektir.

Bu kapsamda kişisel verileriniz Eker tarafından KVKK Madde 5/2 kapsamında; kanunlarda açıkça öngürülmesi, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması ve korunması için zorunlu olması, şirketin meşru menfaatleri için zorunlu olması ve kullanıcının kendisi tarafından alenileştirilmiş olması halinde açık rızanız aranmaksızın işlenebilecektir.

2.3. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilerle Paylaşılması ve Yurtdışına Aktarımı

Kişisel verileriniz Eker tarafından kullanıcıların Site'den ve Site üzerinde yürütülen faaliyetlerden faydalanması, Site'nin veri güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere işbu Gizlilik Politikası'nda anılan amaçlar dahilinde ve bu amaç ile sınırlı olarak yurtiçinde ve yurtdışında bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, program, bulut bilişim, web sitesi içerik yöneticileri gibi) aldığımız üçüncü kişilere, iş ortakları, hizmet sağlayıcılar, danışmanlık firmaları, ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile kolluk kuvvetleri dâhil olmak üzere mahkeme veya hakem heyeti gibi uyuşmazlık çözmekle yetkilendirilmiş resmi kurum ve kuruluşlara aktarılabilmektedir.

2.4. Verilerinizin Korunması

Eker, iş yerlerine ve bilgi sistemlerine uygun fiziksel, teknik ve yönetimsel güvenliği sürdürmeye, böylece kişisel verilerin kaybolması, kötüye kullanılması, yetkisiz erişimi, ifşa edilmesi veya değiştirilmesini önlemeye çalışır. Internet sitemizi ve diğer sistemlerimizi kayıp, yok olma, yetkisiz giriş, yetkisiz kişilerin kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya ifşasına karşı gerekli teknik ve kurumsal önlemleri alarak korumaktayız. Kişisel verilerinizi gönderdiğinizde bu verilerinizi korumak için en üst çabayı göstermemize rağmen, internet veya herhangi bir genel ağ üzerinden yapılan hiçbir veri aktarımının %100 güvenli olduğu garanti edilemez.

Site üzerinden başka uygulamalara bağlantı verilmesi halinde, Eker uygulamaların gizlilik politikalarına ve içeriklerine ilişklin herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

2.5. Verilerin İşlenme Süresi

İşbu Gizlilik Politikası'nda anılan kanallar vasıtasıyla Eker ile paylaşmış olduğunuz kişisel veriler, KVKK başta olmak üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata ve diğer mevzuatta zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde her halükârda işbu Gizlilik Politikası'nda belirlenen işleme amaçları ortadan kalkmadığı müddetçe işlenecektir.

2.6. Haklarınız

KVKK Madde 11 uyarınca Eker'e başvurarak;

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin bize daha önce verdiğiniz herhangi bir izni geri alma,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
• Amaç, süre ve meşruiyet prensipleri dahilinde değerlendirilmek üzere silinmesini veya yok edilmesini isteme,
• Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi durumunda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi ve bu sebeple zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Bu kapsamda, yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi kimliğinizi tespit edici bilgi ve belgelerle Site'de yer alan başvuru formunu doldurup veya kendi talebinizi Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen şartları taşıyacak şekilde oluşturup aşağıda belirlenen yöntemler ile Eker'e iletebilirsiniz.

(i) Aşağıda yer alan posta adresimize elden ıslak imzalı olarak ya da noter aracılığıyla,

Adres: Odunluk Mahallesi Erdoğan Binyücel Caddesi No: 13/A Nilüfer, Bursa

(ii) Aşağıdaki KEP adresimize veya e-posta adresimize güvenli elektronik imzalı veya mobil imzalı olarak ya da mevzuattan doğan haklarımız saklı kalmak kaydıyla teyit edilmiş ve sistemimizde kayıtlı olan e-posta adresinizden göndereceğiniz e-posta ile,

E- posta adresi: kvkk@eker.com
KEP adresi: ekersut@hs01.kep.tr

Lütfen güncel başvuru yöntemlerini ve başvuru içerik şartlarını öncesinde mevzuattan teyit ediniz. Kurum tarafından belirlenen içerik şartlarına uymayan yahut Kurum tarafından kabul edilmeyen yöntemlerle iletilen başvurular kabul edilmeyecektir.

Eker, talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Taleplerinizin yerine getirilmesi sebebiyle bir maliyet doğması hâlinde yalnızca Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücretleri sizden talep edebiliriz., Süt Ürünleri, Ayran, Yoğurt, Sütlü Tatlılar, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Kaymak, Tereyağı, Kefir, Pastörize Süt, UHT Süt, Bursa, Protein, Yoplus, Şirinler, Koşu, Yelken, Olympos Regatta, Eker I Run, Murekkep, Ahmet Eker, Nevra Eker, Özge Kiraz, Emre Yazgan, Sütlü Tatlı, Puding
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

GİZLİLİK POLİTİKASI


İşbu Gizlilik Politikası ("Gizlilik Politikası") ile, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") kapsamındaki aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Ticaret A.Ş. ("Eker") olarak, http://www.eker.com.tr adresli internet sitesinin (bundan sonra "Site" olarak da anılacaktır) işletilmesi sırasında siz site ziyaretçilerinin Site aracılığıyla toplanan verilerini ve bu verileri nasıl kullandığımızı açıklamak amaçlanmaktadır.

İşbu Gizlilik Politikası, münhasıran kişisel verilere ilişkin olup, kişisel veri olarak addedilmeyen veriler işbu politika kapsamına girmemektedir.

1. GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ

Siteyi her kullanışınızda o an yürürlükte olan Gizlilik Politikasına tabi olacaksınız ve Siteyi her ziyaretinizde koşulları kabul ettiğinizden emin olmak için bu metni gözden geçirmelisiniz. Eker, işbu Gizlilik Politikasında zaman zaman değişiklik yapabilir. Güncel Gizlilik Politikası, Site'de yayımlandığı an itibariyle geçerli olacaktır.

Bu Gizlilik Politikasına ilişkin sorularınız veya burada ele alınmayan sorunlarınız olması durumunda lütfen işbu Gizlilik Politikası'nda yer alan iletişim kanalları aracılığıyla Eker ile iletişime geçiniz.

2. KİŞİSEL VERİLERİNİZ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

2.1. Veri Sorumlusunun Kimliği

İşbu Aydınlatma Metni'nde belirtilen kanallar vasıtasıyla edinilen Kişisel Verileriniz bakımından Veri Sorumlusu Bursa Ticaret Sicili nezdinde 18464 sicil numarası ile kayıtlı, 0327003850717441 Mersis numaralı, şirket merkezi Odunluk Mahallesi Erdoğan Binyücel Caddesi No: 13/A Nilüfer, Bursa adresinde bulunan Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'dir.

2.2. Kişisel Verilerin Toplanması, Hukuki Sebepler ve İşlenme Amaçları

Eker, yürütmekte olduğu tüm kişisel veri işleme faaliyetlerinde KVKK başta olmak üzere ilgili mevzuatta aranan tüm yükümlüklere uygun olarak hareket etmekte ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde barındırılması ve kişisel verilerinizin hukuka aykırı biçimde kullanılmasının önlenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerini almaktadır.

Site'de yürütülen faaliyetler kapsamında Kişisel verileriniz Eker tarafından Site'de yer alan ve Eker ile iletişime geçmenize ve görüş, öneri ve şikayetlerinizi iletmenize yarayan "İletişim Formu" aracılığıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik şekilde toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz, Site'nin ziyareti, Site'de sunulan hizmetlerden faydalanabilmeniz, Site aracılığıyla bize ulaştırdığınız görüş ve önerileriniz ile ürünlerimize / hizmetlerimize yönelik soru ve cevaplarınızın takibi ve gerekli yönlendirmelerin ve geri bildirimlerin yapılması, sistem yönetimi, sorunların belirlenmesi ve Site'nin geliştirilmesi, resmi makamların taleplerine ya da iletişim konularına cevap verilmesi amacıyla işbu Gizlilik Politikası uyarınca işlenebilecektir.

Bu kapsamda kişisel verileriniz Eker tarafından KVKK Madde 5/2 kapsamında; kanunlarda açıkça öngürülmesi, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için zorunlu olması, bir hakkın tesisi, kullanılması ve korunması için zorunlu olması, şirketin meşru menfaatleri için zorunlu olması ve kullanıcının kendisi tarafından alenileştirilmiş olması halinde açık rızanız aranmaksızın işlenebilecektir.

2.3. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilerle Paylaşılması ve Yurtdışına Aktarımı

Kişisel verileriniz Eker tarafından kullanıcıların Site'den ve Site üzerinde yürütülen faaliyetlerden faydalanması, Site'nin veri güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere işbu Gizlilik Politikası'nda anılan amaçlar dahilinde ve bu amaç ile sınırlı olarak yurtiçinde ve yurtdışında bulunan depolama, arşivleme, bilişim teknolojileri desteği (sunucu, hosting, program, bulut bilişim, web sitesi içerik yöneticileri gibi) aldığımız üçüncü kişilere, iş ortakları, hizmet sağlayıcılar, danışmanlık firmaları, ve belirlenen amaçlarla aktarımın gerekli olduğu diğer ilişkili taraflar ile kolluk kuvvetleri dâhil olmak üzere mahkeme veya hakem heyeti gibi uyuşmazlık çözmekle yetkilendirilmiş resmi kurum ve kuruluşlara aktarılabilmektedir.

2.4. Verilerinizin Korunması

Eker, iş yerlerine ve bilgi sistemlerine uygun fiziksel, teknik ve yönetimsel güvenliği sürdürmeye, böylece kişisel verilerin kaybolması, kötüye kullanılması, yetkisiz erişimi, ifşa edilmesi veya değiştirilmesini önlemeye çalışır. Internet sitemizi ve diğer sistemlerimizi kayıp, yok olma, yetkisiz giriş, yetkisiz kişilerin kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya ifşasına karşı gerekli teknik ve kurumsal önlemleri alarak korumaktayız. Kişisel verilerinizi gönderdiğinizde bu verilerinizi korumak için en üst çabayı göstermemize rağmen, internet veya herhangi bir genel ağ üzerinden yapılan hiçbir veri aktarımının %100 güvenli olduğu garanti edilemez.

Site üzerinden başka uygulamalara bağlantı verilmesi halinde, Eker uygulamaların gizlilik politikalarına ve içeriklerine ilişklin herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

2.5. Verilerin İşlenme Süresi

İşbu Gizlilik Politikası'nda anılan kanallar vasıtasıyla Eker ile paylaşmış olduğunuz kişisel veriler, KVKK başta olmak üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuata ve diğer mevzuatta zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde her halükârda işbu Gizlilik Politikası'nda belirlenen işleme amaçları ortadan kalkmadığı müddetçe işlenecektir.

2.6. Haklarınız

KVKK Madde 11 uyarınca Eker'e başvurarak;

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin bize daha önce verdiğiniz herhangi bir izni geri alma,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
• Amaç, süre ve meşruiyet prensipleri dahilinde değerlendirilmek üzere silinmesini veya yok edilmesini isteme,
• Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi durumunda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi ve bu sebeple zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahipsiniz.

Bu kapsamda, yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi kimliğinizi tespit edici bilgi ve belgelerle Site'de yer alan başvuru formunu doldurup veya kendi talebinizi Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen şartları taşıyacak şekilde oluşturup aşağıda belirlenen yöntemler ile Eker'e iletebilirsiniz.

(i) Aşağıda yer alan posta adresimize elden ıslak imzalı olarak ya da noter aracılığıyla,

Adres: Odunluk Mahallesi Erdoğan Binyücel Caddesi No: 13/A Nilüfer, Bursa

(ii) Aşağıdaki KEP adresimize veya e-posta adresimize güvenli elektronik imzalı veya mobil imzalı olarak ya da mevzuattan doğan haklarımız saklı kalmak kaydıyla teyit edilmiş ve sistemimizde kayıtlı olan e-posta adresinizden göndereceğiniz e-posta ile,

E- posta adresi: kvkk@eker.com
KEP adresi: ekersut@hs01.kep.tr

Lütfen güncel başvuru yöntemlerini ve başvuru içerik şartlarını öncesinde mevzuattan teyit ediniz. Kurum tarafından belirlenen içerik şartlarına uymayan yahut Kurum tarafından kabul edilmeyen yöntemlerle iletilen başvurular kabul edilmeyecektir.

Eker, talebinizi niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Taleplerinizin yerine getirilmesi sebebiyle bir maliyet doğması hâlinde yalnızca Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücretleri sizden talep edebiliriz.
EKER VERİ ÖZNESİ BAŞVURU FORMU
EKER KAMERA AYDINLATMA METNİ
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI